RSS

Prietenul meu rechinul

12 dec.

Nu vă temeți de rechini! Sunt creaturi pașnice și blânde! Conform specialiștilor doar 6 specii de rechini sunt periculoși pentru om din aproximativ cateva sute. Așa o fi dar oricum doar ideea în sine și tot e destul de greu de acceptat.

Recent, Daniel, un bun prieten de-al meu s-a întors din Grand Bahama Island unde a avut un contract de muncă pentru 6 luni de zile. Acolo a avut oportunitatea să urmeze un curs de scuba diving (scufundări) ocazie cu care a obținut și un brevet internațional în domeniu.

Nimic spectaculos … veți spune, la fel cum am crezut și eu pâna să aflu amănuntele care au transformat această experiență într-o aventură aproape extravagantă.

Tehnicile de scuba diving nu sunt chiar simple având în vedere că trebuie să te scufunzi la adancimi unde presiunea este mult mai mare ca la suprafață, vizibilitatea redusă, trebuie să respiri o combinație specială de gaze dintr-o butelie încărcată la 2800 bari care îți afecteaza compoziția chimică a săngelui, trebuie să înveți să-ți menții flotabilitatea folosind echipamentul, să te coordonezi în timpii procedurii de depresurizare, să înveți să redresezi evenimentele accidentale care pot surveni pe timpul scufundării (de exemplu îți sare vizorul de pe cap, cum scoți apa din el dupa ce-l fixezi la loc?) etc …

Ei bine gândiți-vă că trebuie să învățați toate aceste tehnici undeva pe fundul oceanului la 12 sau 18m adâncime, înconjurat de zeci de rechini, pisici de mare, morene și alți peștișori care de multe ori vă depășesc dimensiunile corporale.

Ineditul aventurii este oferit de UNEXSO, agenția de scuba diving din Bahama care oferă pe lăngă notorietatea cursului o largă varietate de activități subacvatice cum ar fi scufundări în epave, recif sau interacțiunea cu delfini și rechini.

Shark feeding-ul (adică să dai papa la rechini) mi s-a părut cea mai spectaculoasă aventură ever seen. Practic este un spectacol la care asiști live, poți filma sau face poze cu aceste creaturi mirifice în timp ce instructorul le dă de mâncare. Tot ce trebuie să faci este să stai cât mai cuminte și să ai grijă să nu dai din mâini ca să nu creezi impresia că și tu ai papa de dat, pentru că există riscul să faci buba …

Instructorul are un echipament special din zale metalice pentru a evita eventualele accidente care ar putea provoca sângerări. Ceea ce este super interesant este plăcerea rechinilor de a fi mângâiați pe bot. Practic chestia asta le place atât de mult încât aceasta le induce o stare de imobilitate, practic parcă intră în transă … și aproape că poți să faci ce vrei cu ei.

Pentru că deocamdată nu am reușit să intru în posesia materialelor filmate de prietenul meu, am căutat pe youtube ceva elocvent postat de un alt fericit turist care a participat la spectacol. Sper să postez cât de curând și aventurile imortalizate ale prietenului meu Daniel.

Sursa video: youtube

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 12 decembrie 2013 în VREAU SI EU

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: