RSS

Consumator sau Consumerist?

12 ian.

Ți-a povestit cineva vreodată despre lucrurile din viața ta? Te-ai întrebat vreodată de unde vin lucrurile pe care le cumperi și unde ajung după ce le arunci? Află aici ce nu te învață manualele de la școală … atunci când mergi la cumpărături.

Manualele de economie ne învață că toate lucrurile din jurul nostru trec prin aceste cinci stadii : Exploatare, Producție, Distribuție, Consum, Eliminare. Acest lanț numit “Economia materialelor“ este un sistem liniar, dar noi trăim pe o planetă cu resurse limitate. Nu poți susține la nesfârșit un sistem liniar pe o planetă finită!

Anie Leonard, autoarea acestui film “The Story of Stuff“, este expert internațional în probleme de sustenabilitate și sănătate a mediului. Coordonatoare a grupului de fondatori pentru “Producție și Consum Sustenabil“ ea comunică întregii lumii impactul consumerismului și materialismului asupra economiilor globale și sănătății. Acest film arată pe scurt într-un mod educativ întregul sistem de la Extracție la Eliminare pe care îl parcurg bunurile pe care le folosim, sacrificiile și risipa de resurse din acest sistem.

Consumerism = mișcare de mase care își propune apărarea intereselor consumatorului față de abuzurile specifice societății de consum, precum și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Vă recomand să vizionați full screen. Distracție plăcută!

Sursa: www.storyofstaff.ro

În prezent acest film circulă în școli, universități, internet. Puteți ajuta și voi la raspăndirea mesajului său. Trimite la prieteni sau share-uieste!

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 12 ianuarie 2014 în PAGINA VERDE

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: