RSS

Paradisul tropical din Germania

22 ian.

Dacă aveți drum prin Germania, nu ar trebui să ratați sansa de a vizita localitatea Krausnick situată la 60 km sud de Berlin și la 100 km nord de Dresda. Aici veți avea surpriza să gasiți un paradis tropical care găzduiește cea mai mare pișcină acoperită din lume, o pădure tropicală cu peste 50.000 de plante și spațiu suficient pentru zborul cu balonul.

Indoor Tropical Island

Tropical Islands Dome este o construcție gigantică, de fapt aceasta este cea mai mare sală-hangar din lume: 360 de metri lungime, 210 de metri lățime și o incredibilă înălțime de 107 de metri. Practic este destul de mare încât ar încape Statuia Libertății în picioare și Turnul Eiffel culcat lângă ea. Dimensiunile gigantice ale clădirii au reprezentat o provocare arhitecturală. Tropical Islands Dome acoperă o suprafață de 66.000 m², dimensiunea a opt terenuri de fotbal.

Suprafața acoperișului măsoară 70.000 m² și este capabilă să reziste la o masă semnificativă de ploaie și zăpadă. Sistemul de încălzire este capabil să mențină o temperatură constantă de 26 grade în peste 5 milioane de m³ de aer. Clădirea a fost construită folosind aproximativ 14.000 de tone de oțel.

Domul enorm a fost inițial construit de către o filială a Siemens în anul 2000. Planul a fost de a produce aici aeronave gigant, capabile de a transporta obiecte mari de marfă la destinațiile inaccesibile din întreaga lume. Cu toate acestea, compania responsabilă de proiect – CargoLifter AG – a anuntat insolvența în 2002, înainte ca primul prototip să fi fost construit.
Două uși masive, fiecare constând din șase segmente mobile, au fost concepute pentru a permite aeronavei accesul în hangar. Fiecare cântărește 600 de tone și durează 20 minute pentru a se deschide sau închide. Ele nu mai sunt în uz.

În ciuda dimensiunii sale, edificiul gigant este de fapt destul de ușor. Construcția de oțel susține un acoperiș arcuit de tip membrană. Secțiunea de sud a acestuia a fost înlocuită cu un acoperiș din folie specială, care permite accesul pentru lumina naturală. Acesta, funcție de vreme, poate sta deschis sau închis.

În anul 2003, Consorțiul malaezian PLC/Colin a cumpărat site-ul și a creat resortul, care a devenit operațional în 2004. Nu mă întrebați de prețuri … din cauza asta este postat la rubrica „Vreau și eu” !!!

Sursa: http://www.tropical-islands.de/en/attractions/

Citește și articolul „Cea mai frumoasă cascadă din lume”

Dacă ți-a plăcut lasă un comentariu!
_______________________________________________________________________________________
Nu păstra doar pentru tine, share-uiește!
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 22 ianuarie 2014 în VREAU SI EU

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: