RSS

Rușii inventează un nou sport militar

28 ian.

Faimosul joc MMO “World of Tanks” creat de compania bielorusă Wargaming.net, se laudă cu peste 45 milioane de utilizatori din toată lumea. Jocul deține un Record Guiness în categoria Cei mai mulți jucători online simultan pe un singur server de joc MMO. Recordul a fost înregistrat în data de 21 ianuarie 2013 când pe serverul RU2 al World of Tanks, la ora 19:31 (ora României), au fost online 190.541 de jucători. Serverul RU2 este parte a clusterului rusesc de servere al jocului. Fizic, el este amplasat în Moscova.

Pornind probabil de la o adevărată fobie creată de acest joc la nivel internațional, armata rusă a inventat un nou tip de sport militar, unic în lume. Anul trecut în luna august, la Alabino a avut loc prima competiție de “Biatlon Tank”. Inițiativa ministrului rus al Apărării, a atras atenția la nivel mondial. Fără precedent, exercițiul „Biatlon Tank”, a fost dedicat împlinirii a 80 de ani de la cea mai mare luptă cu tancuri din istoria militară, „Bătălia de la Prohorovka”. La eveniment au participat echipaje din Rusia, Armenia, Belarus și Kazahstan.

Competiția, filmată și televizată ca un adevărat show, a devenit un succes de divertisment media.

Competiția presupune testarea abilităților echipajelor în condiții reale de teren accidentat de a manevra și a trage în diferite ținte amplasate pe parcursul poligonului.
Tancurile trebuie să parcurgă un traseu de 6-10 kilometri, în trei runde. În primul tur echipajele execută foc la obiective amplasate la o distanta de 1800 , 1700 , 1500 de metri. Cea de a doua rundă de tragere este de la obiectivele care imită o unitate antitanc( RPG ) și o unitate de infanterie – aceste obiective sunt la o distanță de 600-700 de metri, și trebuie să fie angajate cu mitraliera de 7.62mm.  A treia rundă de tragere este direcționată către un tun antitanc și se folosește mitraliera grea de 12.7mm, la o distanță de 1200 de metri. Ca și în biatlonul normal, loviturile ratate conduc la o extra rundă în care tancurile trebuie să se întreacă pe o distanță de 500m teren accidentat care să facă departajarea concurenților.

La o întâlnire între șefii ministerelor apărării din Federația Rusă și SUA, partea americană a confirmat participarea la următoarea competiție a biotlonului care va avea loc în 2014. Anul acesta au mai fost invitate echipaje din Armenia, Belarus, Germania, Italia și Kazahstan.

Sursa: youtube

Dacă ți-a plăcut lasă un comentariu!
_______________________________________________________________________________________
Nu păstra doar pentru tine, share-uiește!
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 28 ianuarie 2014 în DIVERSE

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: