RSS

Berea, perpetuum mobile

13 feb.

Dacă toată viața ați băut bere gândindu-vă cum să inventați un perpetuum mobile, a venit timpul să știți că nu a fost în zadar. Trebuie să aflați că berea poate deveni un perpetuum mobile, cu condiția …. SĂ NU O BEI! 🙂

Grație celebrului chimist și fizician Robert Boyle care a făcut minunata descoperire pe la 1670, astăzi, orice băutor pasionat de bere își poate construi singur acasă propriul perpetuum mobile …. spre bucuria prietenilor și eventual în ciuda nevestelor. Rămâne la atitudinea voastră să descoperiți ce marcă se „perpetuează” mai bine. Spor la BERE ….

Fabricarea berii în scopul comercializării a început undeva în jurul anului 1200, pe teritoriul unde acum se găsește Germania. În acele timpuri berea era iubită și în Anglia, unde se pare ca au și fost stabilite primele standarde de calitate a berii, astfel că în 1482, Breasla Berarilor din Londra a adoptat un regulament care să asigure calitatea berii. În același regulament se prevedea că berea trebuia controlată calitativ de starostele breslei înainte de a fi pusă în vânzare. Un alt standar de calitate a aparut în anul 1516 în Germania sub denumirea de “Legea Germană a Purității”, care stabilea normele de preparare ale berii, astfel încât în procesul tehnologic să fie respectată cantitatea necesară de către toți producătorii. Îmbutelierea berii a început în anul 1605. Primele cutii de bere fabricate din aluminiu au aparut în anul 1935.

Dacă ți-a plăcut lasă un comentariu!
_______________________________________________________________________________________
Nu păstra doar pentru tine, trimite la prieteni, mail-uiește sau share-uiește!
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 13 februarie 2014 în PAUZA DE RAS

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: